Huis in Canet

Een heerlijk appartement in Canet de Mar (Barcelona)

Vanuit Canet kunt u uitstapjes maken naar andere stranden, de natuur van het Catalaanse binnenland en naar plaatsen die getuigen van de rijke historie van Catalonië.

In de directe omgeving liggen dorpen als Arenys, Caldes d’Estrac en Sant Pol en steden als Mataró en Badalona. Wat verder weg is de Costa Brava met stadjes als Sant Feliú, l’Escala, Tossa en Rosas. Ten zuiden van Barcelona liggen de beroemde badplaats Sitges en de stad Tarragona, ooit de trotse hoofdstad van het Romeinse Spanje. In het binnenland zijn de Empordà (het Catalaanse Toscane) en de stad Vic een bezoek waard.

Girona is een levendige stad met een schitterende kathedraal, de Joodse wijk, een mooi historisch museum en veel prachtige kerken. Het oude centrum van de stad is sfeervol in oude luister hersteld. In de autovrije oude straten vindt u bijzondere winkels. Wat verder noordelijk ligt Figueras, een leuke stad, en vooral beroemd door het museum van Salvador Dalí.

Vanuit Canet kunt u prachtige wandelingen maken in de natuur,  zoals in de Mont Negre, het gebergte rond Canet, waar de GR5 loopt. Deze wandelroute verbindt Canet met het legendarische, hooggelegen klooster van Montserrat. Dit klooster is trouwens ook goed bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer. Het beschermde natuurgebied van de Montseny is vanuit Canet vooral per auto goed te bereiken.