Huis in Canet

Een heerlijk appartement in Canet de Mar (Barcelona)

Barcelona heeft veel te bieden. De meeste toeristen blijven rond de Plaça Catalunya en de Ramblas maar er zoveel meer te zien met een uitgebreide verkenning. Er is het Barcelona van het Modernisme van architecten als Gaudí, Domènech i Montaner en Puig i Cadafalch.  Maar er is ook het Romeinse Barcelona en het Middeleeuwse Barcelona. En zijn er de buurten en wijken buiten het centrum zoals de Raval, Gràcia, Barceloneta, de Villa Olímpica of Poble Sec en Sants.

Barcelona is een belangrijke mediterrane haven, de tweede stad van Spanje en de hoofdstad van Catalonië. Van de zeven miljoen Catalanen wonen er vier miljoen in en rond de wereldstad: anderhalf miljoen inwoners binnen de gemeentegrenzen en nog eens twee-en-een half miljoen inwoners in de zogenaamde “area metropolitana”.

Barcelona is een stad met een dynamisch straatleven, een stad van mode en design, van uitgevers, research en massamedia. Veel grote internationale bedrijven en instellingen zijn in Barcelona gevestigd. Er is voor iedereen wel wat: chique (mode)winkels, terrassen en restaurants, markten, bijzondere gebouwen, kerken en belangrijke musea. De Liceu is een van de grote Europese operahuizen. Verder zijn er veel bioscopen met (Spaans ondertitelde) internationale films.

Barcelona is geschikt voor alle jaargetijden, alle leeftijden en vanuit Canet extra bijzonder: overdag de drukke stad en z’n toeristen; ‘s avonds leuk leven in een authentiek, gezellige plaats aan zee.